Fördelar med elektronisk körjournal

Det är lag på att alla typer av yrkesbilar ska föra journal över sina körningar, alltså att ha en körjournal – och för att slippa krångel är tipset att skaffa en elektronisk körjournal.

En elektronisk körjournal ger dig många fördelar, men framförallt gör den så att du slipper föra loggbok manuellt över dina körningar, vilket kan ställa till det om du inte är extra noggrann när du gör dina anteckningar. Den elektroniska journalen gör i stället jobbet åt dig och tur är väl det för det finns en hel del saker att tänka på som man kanske annars missar.

Elektronisk körjournal håller koll

Den elektroniska körjournalen hjälper dig att hålla koll på din körning utan att du egentligen behöver göra så mycket mer än att koppla in den i bilen du kör. Men se till att den journal du använder innehåller rätt tillbehör så att den verkligen håller koll på det som ska hållas koll på. Bland annat ska journalen innehålla mätarställning vid årets början och även mätarställning och datum när din resa startar och även redovisa vart resan utgår ifrån. Likaså ska den lista vilket ärende resan är körd i och vilka platser som besökts och även företag och kontaktpersoner där. Antal körda kilometer ska redovisas och även datum och plats för resans slut, en mätarställning vid resans slut och en mätarställning vid årets slut. När journalen innehåller detta så blir ditt journalförande otroligt mycket enklare och du spar enormt mycket administrativ tid. Fler fördelar är något som Expressen listar:

  • Slipper överraskningar vid skatterevisioner där det ofta blir kostsamma skattetillägg som följd om det slarvats med journalföringen.
  • Det blir lättare att skilja på vilka resor som gjorts privat och vilka som gjorts i tjänst.
  • Administrationen för ekonomiavdelningen på företaget minskar.
  • Förenklar hanteringen av förmåner