Framtidsutsikterna lysande för lastbilschaufförer

Att vara lastbilschaufför är ett yrke som har funnits väldigt länge, och det är både trivsamt och behagligt. Och det är ett bra yrke att satsa på om man kan tänka sig, just nu är det stora pensionsavgångar och det betyder att framtidsutsikterna är lysande. Extra roligt är det om det är en tjej som är lastbilsförare, eftersom det vanligen är ett ganska mansdominerat yrke. I en artikel från Värmlands Folkblad har man skrivit om framtidsjobbet. Så här inleds artikeln:

Att ratta en bil som är 22 meter lång och väger 36 ton kan vara nog. Sara Karlsson bekräftar att just backning är ett svettigt moment första tiden. Att dessutom veta att det fordon man framför är värt sisådär fyra miljoner kronor, med last, gör inte pressen mindre. Altin Curri tappar nästan målföret när han får syn på bilen. Med ett stort blygt leende går har runt vidundret, pekar snabbt och frågar om allt; backkameran, tryckmätaren, spännbanden, dieseltanken och den där påhängda stålgrejen längst bak.

Det är en intressant artikel som gör att man får inblick i en chaufförs liv. Samtidigt kan man förstå att det kan vara ansträngande att köra en så stor bil, och ibland drömmer sig bort att åka en snabb liten bil istället. Det är nog någonting som alla lastbilschaufförer drömmer om, och det är ju faktiskt inte omöjligt att köpa en sådan bil som man har på fritiden. Sen behöver man ju inte köpa en helt ny bil, på exempelvis bilweb kan man hitta begagnade bilar till ett bra pris, och med dem kan man köra snabbt till skillnad från med lastbilen.