När du vill ha en lastbil

Rent generellt är det ganska få tillfällen då en privatperson behöver en lastbil. Och då menar vi både tillfällen då man behöver kunna framföra den och tillfällen då man faktiskt är i behov av den för transport eller så. Vi kommer endast på ett tillfälle sådär på rak arm, och det är ett viktigt tillfälle då rätt lastbil är oerhört viktig och rent av kan bli oumbärlig. Vi pratar naturligtvis om flytt! Det är sällan en privatperson behöver förflytta eller transportera så stora ting att en lastbil behövs. Eller så mycket saker. Enda gången är när allt privatpersonen äger ska förflyttas, personens hela bohag. Helst samtidigt. Helst smidigt. Då kan en lastbil underlätta flytten oerhört, precis som rätt flyttfirma som då naturligtvis även bistår med rätt lastbil.

Det finns dock lite saker att tänka på när man väljer flyttfirma. De ska ju ändå frakta, bära och transportera mer eller mindre allt man äger. Då gäller det att vara försiktig och välja rätt. För det finns tyvärr mer än ett exempel på när det blivit fel. Saker har gått sönder, saker har försvunnit eller vad sägs om problemet som beskrivs i den här artikeln? Att flyttfirman helt enkelt inte dök upp hos kunden på den avtalade tiden! Följ vår lista för några bra tips:

  • Först och främst kan man höra runt efter omdömen och rekommendationer. Detta kan även finnas online, men tänk på att det kan vara fejkade recensioner som ligger uppe också. Därför räcker det oftast inte att bara se på referenser och omdömen.
  • Be att få se firmans certifikat. Det finns faktiskt firmor som saknar yrkestrafiktillstånd som ändå erbjuder sina tjänster som flyttfirma eller åkeri.
  • Dubbelkolla även offerterna. Det finns exempel där flyttfirmor gett helt felaktiga prisuppgifter och exempelvis använt rut-avdraget fel till tjänster som inte stöds av rut. Vårt tips är att man ska anlita flyttfirmor som följer Bohag 2010, vilket är en överenskommelse mellan Konsumentverket och flyttbranschen. Denna överenskommelse innebär bland annat att du ska få ett fast pris och om priset är ungefärligt får det max överskridas med 15%.
  • Be om ett skriftligt avtal där pris och vad som ingår beskrivs, granska avtalet. Du kan avbeställa fram till 15 dagar före flytten kostnadsfritt, så var ute i god tid.