Sverige rullar

Som det svenska företaget Volvo tog sitt namn från det latinska ordet som betyder “Det rullar” så har Sverige många gånger visat sig vara en lastbilsnation att räkna med. Utöver att vi tillverkar ett stort antal lastbilar av märkena Scania och Volvo så har vi också ett flertal tjänster som är kopplade till dessa fordon. Vi har bra vägassistans, vi har ett flertal logistikföretag som kör land och rike runt med förnödenheter och vi har riktigt duktiga lastbilsmekaniker i de flesta städer.

en lastbil som åker på vägen

Fördelen med alla våra tunga lastbilar är att de också kan dra tung, med tanke på att de kan lasta ett flertal personbilar uppe på släpet och ändå rulla som att inget hänt. Utan våra lastbilar så skulle Sverige helt klart stå stilla. Det är därför smart att inte underskatta den branschen och ta del av den, detta genom att välja vägassistans från duktiga Viking Sverige. Assistansen kommer från ett företag som jobbar utifrån kundens behov.

Tjänster och körningar

Lastbilar är ett unikt fenomen i kraft och möjligheter. Med dessa stora maskiner kan man lasta, leverera och nästintill göra vad som helst. En chaufför med C eller CE är en person som har stor frihet att välja och vraka mellan jobben. En person med kunskaper om att framföra ett tyngre fordon kan i stort sätt göra vad som helst inom transport och frakt. En sak som ovan nämnt är självklart bärgning, ett viktigt arbete längst vägarna. Men även flyttfirmor, bud och post är i behov av professionella chaufförer. Man har det även enklare att själv kunna köra sina pianon och liknande. En nackdel är tyvärr att lastbilar likt alla fordon kostar en del pengar, och är man inte ute efter en gammal klenod som inte har speciellt många mil kvar så får man se till att bidra med en hel del pengar. Fördelen med att tillhöra ett åkeri är att de står för kostnaderna men du får inreda och bo in dig i din lastbil om du vill.