Tips att tänka på vid däckköp

Är det dags att köpa nya däck till bilen behöver du inte längre åka runt bland däckfirmorna för att få information om däcken och jämföra priser. Idag får du all information som du behöver direkt i din mobiltelefon, vilket innebär att du när som helst kan köpa däck på internet.

finger som pekar på bildäckDet finns flera däckfirmor på nätet där du kan köpa nya däck och få dessa levererade hem till dörren. På nätet kan du också hitta massor av information kring däck så att du lättare kan hitta de däck som passar ditt fordon bäst. På internet kan du också jämföra priser, få information om olika däck och läsa omdömen om de däck och det företag som du ska köpa däcken hos. Det betyder att du har ett bra underlag för ditt inköp.

När är det dags att köpa nya däck

Varje gång som du byter däck inför sommar- och vintersäsongen bör du kontrollera dina däck. Till att börja med behöver du kontrollera däckets mönsterdjup. Det gör du genom att mäta djupet där däcket är som mest slitet. För sommardäck gäller att däckmönstret ska vara minst 1,6 millimeter djupt och för vinterdäck krävs det att däckmönstret är minst 3 millimeter djupt. Om dina däck har mindre mätvärden än ovanstående behöver du köpa nya däck.

Du kan också behöva köpa nya däck om dina däck har slitits snett, vilket kan påverka dels körförmågan men också säkerheten. Du bör också kontrollera däcksidorna så att dessa inte har fått skador från exempelvis trottoarkanter. Med bra däck på bilen kan du framföra din bil mer säkert samtidigt som det också bidrar till att din bil drar mindre drivmedel, vilket kan vara ekonomiskt i längden.

Det här behöver du tänka på vid köp av däck

  • När du ska köpa däck till bilen behöver du kontrollera vilken däckstorlek som dina fälgar klarar av. Du kan inte köpa större eller mindre däckdimension än vad fälgarna är anpassade för.
  • Jämför alltid olika däcks egenskaper innan du köper däck. På internet är det dessutom enkelt att kunna jämföra priserna för de däck som du vill köpa.
  • Däck kan vara en dyr investering och därför är det bra att du försöker hitta prisvärda däck till din bil. På nätet kan du köpa däck på avbetalning, vilket betyder att din kostnad inte behöver bli så stor direkt.