Truckkort – bli mer attraktiv på arbetsmarknaden

Personer som har tagit truckkort har möjlighet att få fler jobb än den som saknar truckkort. Idag finns det flera jobb inom lager och logistik där det är ett måste med truckkort. Men hur tar man det?

Du som är intresserad av jobb där en av uppgifterna innebär att du måste köra en truck är det viktigt att du har tagit truckkortet. Det är en relativt snabb kurs och om man jämför med att ta körkort är det mycket enkelt. Truckkortet är ett typ av intyg som du visar arbetsgivaren och gör det lättare för dig att hålla koll på hur länge det är giltigt.

Fördelar med att gå en truckutbildning:

  • Den största fördelen med att ha ett truckkort är att du har chansen till fler jobb. Det eftersöks truckförare på flera orter i Sverige och det är även möjligt att söka dig till Norge.
  • Det är inte endast jobb inom logistik eller lager som kräver att du har ett truckkort. Ta alltid en närmare titt på jobbannonserna och du kommer troligen stöta på flera jobb där det är ett stort plus eller krav att du har ett truckkort.
  • Själva kursen tar inte särskilt lång tid. Om du inte redan har ett truckkort behöver du inte lägga undan flera månader på att få behörigheten. Beroende på var du bor kan en utbildning ta endast ett par dagar

Det finns fyra kategorier

När du ska gå utbildningen måste du först veta vilken behörighet du behöver. Det finns fyra nivåer, A, B, C och D. Nivå A ger dig behörighet till enklare truckar som vanligtvis används på de mindre lagren och även butiker. B ger dig behörighet till lite tyngre truckar och C samt D ännu högre behörighet. De flesta arbeten kräver att du har behörighet A och B. Sedan kan du självklart fortsätta med de högre nivåerna för att få chansen till ännu fler och större jobb.