Värt att byta logistiktjänst

Varför kan det vara ett smart val att byta logistiktjänst?

 

Det finns andra sätt att skicka paket på än att göra det med posten, som numera heter PostNord. Du kan lika gärna skicka paket med shiplink, som låter dig frakta enklare och billigare än många andra transportföretag.

 

Höjer priserna på transport inför julhandeln

 

Apropå just PostNord, så går det faktiskt att läsa i Dagens Industri om hur det stora logistikföretaget nu meddelar att de kommer att införa ett sorts kapacitetstillägg för att kompensera för arbetstoppen som sker under Black Friday och julhandeln. Det innebär alltså att företaget kommer att höja priserna från och med 15 november till den 31 december med motivet att ingen verksamhet går att dimensionera för en extrem högsäsong. De menar vidare att det är vanligt med liknande prisjusteringar i andra länder och dessutom i andra branscher. Man förbereder sig alltså för det ökade trycket under årets sista månader när vi shoppar som mest online och behöver få våra varor hemskickade eller skickade till olika företag. Under julen kommer PostNord även att vidta fler åtgärder för att undvika kaos, som extra chaufförer, extra lastbilar samt utökade öppettider på utlämningsställen. Om detta går det även att läsa mer om i denna artikel från Metro.

Samtidigt går det att läsa följande:

 

Förtroendet hos kunderna för Postnord Sverige är rekordlågt och det är den nya vd:n Annemarie Gardshols uppgift att ändra på det – Dagens Nyheter

 

Det kan alltså vara läge att prova på ett nytt logistikföretag för att slippa prishöjningen och slippa kaoset som kommer att uppstå när julhandeln drar igång.